Sortiment / Kaffe

Lindvalls Kaffe — Sedan 1891.

Farfar sa alltid att en kopp gott kaffe ska vara het som en flickas kyss den första dagen. Söt som hennes kärlek den tredje dagen. Och svart som moderns förbannelse när hon får reda på det.

Vi i familjen Lindvall har rostat kaffe i snart fem generationer.

På så vis är vi lite bakåtsträvare.

Vi rostar fortfarande vårt kaffe efter det recept som farfars far lät gömma i kassaskåpet redan före sekelskiftet. Sedan dess har traditionen förts vidare från generation till generation.

Trots att vi är en stor familj, är det bara en av oss som fortfarande känner till den exakta blandningen till Familjen Lindvalls kaffe. Så måste det förbli.

Däremot berättar vi gärna om vad som gör vårt kaffe gott.

Vi köper kaffebönor uteslutande från Arabicabuskar i Brasilien, Colombia, Kenya, Guatemala och Costa Rica. Tumregeln är att de skall ha växt så högt över havet som möjligt. Då blir kvaliteten bättre. Får kaffet mogna långsamt utvecklas den bästa aromen. De kaffebönor vi använder har av den anledningen växt på över 700 meters höjd.

Våra uppköpare bedömmer sedan kaffebönorna minutiöst. Efter smak, doft, färg, form storlek och renhet. Vi känner dem vi handlar med sedan generationer tillbaka.

De känner till våra krav.

Något som säger mer om smaken är att vi varit Kungliga Hovleverantörer sedan Gustav V:s tid.

Kaffemästare är ingenting man lär sig till. Det blir man genom att kaffet blir en del av livet. I vår familj är det ingen överdrift att säga att vi har det i ådrorna.

Med vänlig hälsning

Ulf Lindvall

Ulf Lindvall
Kaffemästare i 4:e generationen